Maatalousyhtymä Korpiaho on Keski-Pohjanmaalla, Perhossa toimiva perheyritys.

Yrityksen tarina alkoi vuonna 2004, kun veljekset Marko ja Teemu Korpiaho halusivat jatkaa perheen sukutilan viljelyä ja perustivat Maatalousyhtymä Korpiaho nimisen yhteenliittymän.

Tätä ennen veljesten vanhemmat Pirkko ja Pentti Korpiaho olivat harjoittaneet lypsykarjataloutta kolmen vuosikymmenen ajan vuoteen 1992.

Pentin isä Oskari Korpiaho perusti tilan 1930-luvulla.

Kuivaheinän tuotanto oli jo alkuvuosina tilan pääasiallinen tuotantosuunta. Alkuvuosina heinä paalattiin pienpaaleihin. 2010 luvun aikana tuotantomäärät kasvoivat ja keskityttiin tuotannossa isompiin paaleihin käytännön syistä. 

Laadukas heinäntuotanto vaatii koko ajan kehittämään toimintaa. Lause; ”Helppoa kuin heinänteko” ei todellakaan pidä paikkaansa, jos tavoitteena on mahdollisimman hyvälaatuisen heinän tuotanto.

Tällä hetkellä Maatalousyhtymä Korpiaho on Keski-Pohjanmaan suurimpia heinäntuottajia. Yhtymällä on peltoa viljelyksessä noin 65 hehtaaria, josta heinällä on noin 55 hehtaaria. Tuotamme vuodessa noin 150 000-200 000 kg heinää, josta sopimustuotannossa 150 000 kg. Heinän lisäksi tilalla harjoitetaan viljan viljelyä.